Angelique Wardenier

Na een klassieke balletstudie studeerde de sopraan Angelique Wardenier zang bij Willem van der Engh, daarna zang- en theaterlessen bij Lily Loerkens in Amsterdam en bij Vayi Eva in Boedapest. Al jarenlang is Max van Weegberg haar zangcoach. 

 

Angelique werkte tien jaar bij de Hoofdstad Operette. 

In 1988 was zij winnares van het televisieprogramma Una Voce Particolare, waar zij won door haar bijzondere vertolking van de aria  'Mein Herr Marqui', uit die Fledermaus van Johan Strauss 

 

Naast vele operetterollen, o.a. Hanna Glawari in Die Lustige Witwe, Viktoria in Viktoria und ihr Husar, YumYum in The Mikado, Juliette Vermont in Der Graf von Luxemburg, Prinses Laya/Suzanne uit Die blume von Hawai, Annina in Eine Nacht in Venedig, zong zij ook musicalrollen zoals Magnolia in Showboat en Laurey in Oklahoma. 

 

Bij de Nationale Reisopera versterkte zij het koor in een aantal producties. Jarenlang was haar veelzijdig talent te bewonderen in The dinnershow of the Centuries bij Wentink Events.

 

Angelique is mede oprichtster van het operette ensemble Wiener Tradition  waarbij zij de vaste zangeres is. Dit ensemble verzorgde met gastsoliste Wilma Driessen een serie operettevoorstellingen en treedt op dit moment op in theaters in binnen- en buitenland. In 2006/2007 speelde en zong Angelique de rol van Lauretta in de Opera Gianni Schicchi van Giacomo Puccini bij de stichting Dell Arte. 

 

Angelique is niet alleen zangeres, maar ook regisseuse en choreografe.

Inmiddels speelt Angelique alweer ruim tien seizoenen de rol van operazangeres Irina Mutsikova bij Opera della Casa.

U kunt ons boeken  06 - 513 503 98

© Deze One Pager is gemaakt door Wisemice.nl

Marlies de Waard

Helwerd 11

9746 CW Groningen

 

06 - 513 503 98

info@operadellacasa.com