Ineke Geleijns

Ineke Geleijns groeide op in Tiel en studeerde piano bij Sumiko Nagaoka aan het Utrechts Conservatorium en daarna  bij Ludmilla Baslawskaja te Rotterdam. Zij legde zich toe op kamermuziek en liedbegeleiding bij docent Thom Bollen, die haar inspireerde tot de keuze voor het begeleidersvak. 

 

Het werd Ineke steeds duidelijker dat ze, na afronding van haar studie aan het Utrechts Conservatorium, meer wilde dan alleen pianiste zijn. 

Het theater lonkte. Het begeleiden van vooral operazangers zag zij in alle opzichten als een vak apart!

 

In 2006 richtte zij de groep ‘La Sopera’ op, waarmee ze samen met twee zangeressen en een gitarist met Spaans repertoire diverse projecten realiseerde. Onder andere de crossover theatervoorstelling ‘Bloed en honing’ en een reeks concerten rondom liederen van Frans Ehlhart.

Ineke werkt als eindverantwoordelijke voor alle muzikale invulling van projecten bij de afdeling Educatie/Participatie bij De Nederlandse Opera, en als uitvoerend pianiste nauw samen met ‘Glorious Divas’ en andere zangers en zangeressen. 

 

Ineke is sinds 1998 de vaste begeleidster van Opera della Casa. 

In de kindervoorstelling Carmen bleek zij niet alleen te beschikken over de kwaliteiten van een begenadigd pianiste, maar ook die van een virtuoos flamencodanseres met een verrassend komisch talent. Door op de achtergrond bij de optredens van Opera della Casa duidelijk een positie in te nemen weet Ineke zich in de rol van Dolores van den Broek verzekerd van de aandacht van het publiek. Haar bijzondere en hilarische performance blijft nooit onopgemerkt!

 

Ineke houdt, net als haar alter ego Dolores van den Broek, van de samenwerking met diva’s, die nooit verveelt!  'Never a dull moment'.

U kunt ons boeken  06 - 513 503 98

© Deze One Pager is gemaakt door Wisemice.nl

Marlies de Waard

Helwerd 11

9746 CW Groningen

 

06 - 513 503 98

info@operadellacasa.com