Marlies de Waard

Marlies de Waard, ooit kleuterleidster en sinds 1980 actrice, zangeres en performer, heeft veel ervaring met presenteren en theater. In 1977 studeerde zij af aan de Akademie voor Expressie door Woord en Gebaar. In 1996 studeerde zij af voor het diploma Conservatorium Solozang en had zanglessen van o.a. Aafje Heynis, Elisabeth Kooijmans, Lucia Meeuwsen en Marianne Koopman. Vanaf 1980 tot 1988 was zij actrice bij o.a. theatergroep Genesius, het NNT en Theater te Water te Groningen. .                                                            

 

Marlies volgde scholing op het gebied van stemvorming, mime, clownstechnieken, presentatie, stand-up comedy en tekstschrijven. 

Regelmatig presenteert zij programma's en geeft zij zang-, presentatie en theateradvies. In 2008 schreef zij de brochure 'Passie voor Podium'. 

 

Marlies was soliste bij diverse concerten voor koor en orkest met o.a. composities van Bach, Mendelssohn, Rossini, Rachmaninov en Kurt Weil. In 1993 speelde zij bij de Opera Spanga de rol van Mother Goose in 'the rake's Progress' van Stravinsky.

 

Deze uiteenlopende ervaringen stelden haar in staat een geheel eigen performance te ontwikkelen, die zij ruimschoots kwijt kan in Opera della Casa. Marlies speelt hierin de rol van de dominanteTilly Talsma die, niet gehinderd door teveel kennis van zaken, ongevraagd de leiding neemt. Met Opera della Casa heeft inmiddels 20 jaar veel succes in binnen- en buitenland. Ook treedt zij, samen met haar pianiste, op voor kleine gezelschappen. Met haar eigenzinnige humor weet Marlies haarscherp iemand in het zonnetje te zetten, zonder daarbij het respect voor de ander uit het oog te verliezen.

 

In haar vrije tijd is Marlies, die in Groningen woont, actief in haar omgeving. In haar wijk richtte zij een gelegenheidskoor op en maakte en speelde zij met kinderen theatervoorstelling Carmen. Zij geniet ervan om regelmatig culturele 'dingen op touw te zetten' waardoor zij mensen met elkaar weet te verbinden....

U kunt ons boeken  06 - 513 503 98

© Deze One Pager is gemaakt door Wisemice.nl

Marlies de Waard

Helwerd 11

9746 CW Groningen

 

06 - 513 503 98

info@operadellacasa.com