Hoe het begon

Na een succesvol gelegenheidsoptreden in 1994 nam Marlies de Waard het initatief tot het oprichten van Opera della Casa. Twee klassiek geschoolde zangeressen en een pianiste. Met hun unieke formule, humor, stijl en kwaliteit, treedt Opera della Casa inmiddels alweer 20 jaar op in binnen- en buitenland. Meestal voor besloten gezelschappen. Van Delfzijl tot Londen,Toscane en Parijs, Venetië tot Schotland en van Keulen tot Schiermonnikoog…In kastelen, schouwburgen en huiskamers. Bij festivals of op Paleis Soestdijk..                                      

Door de jaren heen is Opera della Casa van samenstelling veranderd. Inmiddels treedt Marlies alweer ruim 12 jaar op met zangeres Angelique Wardenier en pianiste Ineke Geleijns. Marlies in de rol van Tilly Talsma, Angelique als diva Irina Mutsikôva en Ineke als Dolores van den Broek. Bekende en onbekende opera- en operette aria's worden afgewisseld door een eigenzinnige en hilarische presentatie. En altijd in wisselwerking met het publiek, waardoor uiteindelijk iedereen uit volle borst een door Tilly gedirigeerd operakoor meezingt!

 

 

Jacques d’Ancona in Dagblad van het Noorden

“Hun kracht zit niet alleen in het komische. De drie vrouwen zijn vocaal en muzikaal professioneel geschoold en het repertoire loopt van Puccini via tal van klassieke omwegen naar de operette sector, zonder de klassieke werken echt geweld aan te doen”.

 

 

Theater

Over Tijd

Naar aanleiding van het 20-jarig bestaan maakte Opera della Casa de theatervoorstelling Over Tijd, die op 23 november 2015 in premiëre ging in een uitverkochte Oosterpoort te Groningen.

 

Ook van 2015 tot 2017 werd Over Tijd in een aantal theaters gespeeld en is nog steeds te boeken.

20 jaar Opera della Casa!  1994-2014

Foto's

U kunt ons boeken  06 - 513 503 98

© Deze One Pager is gemaakt door Wisemice.nl

Marlies de Waard

Helwerd 11

9746 CW Groningen

 

06 - 513 503 98

info@operadellacasa.com

Ineke Geleijns